Acreditación Web de Interés Sanitario

sábado, 21 de mayo de 2011

Unitat de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica

ORIGEN: http://www.parcdesalutmar.cat/fibromialgia/

La Unitat de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica del Parc de Salut MAR (PSMAR) de Barcelona ha nascut per atendre de manera personalitzada les persones afectades d’aquestes dues patologies. La nostra activitat es centra en els/les pacients de la nostra àrea de referència, Barcelona-Litoral. Atenem també a pacients procedents d’altres àrees sanitàries que ens sol·liciten una segona opinió, per l’existència de dubtes diagnòstics o per la seva especial severitat.

Atenem  patologies que per la seva freqüència entre els ciutadans, dificultat diagnòstica i, ocasionalment, pel seu potencial discapacitant, requereixen d’un equip assistencial amb dedicació i experiència per a la seva atenció. El nostre equip està al servei dels/les pacients i els seus metges de família que puguin necessitar la nostra assessoria i/o ajuda assistencial.
La nostra activitat és essencialment assistencial. Perquè pugui ser efectiva i de qualitat, la complementem amb activitats formatives i de recerca. L’activitat formativa es dirigeix a tres àmbits específics: la formació als/a les pacients i les seves famílies, la formació continuada dels professionals de l’atenció primària i la nostra pròpia formació amb l’objectiu de mantenir un nivell òptim de capacitació.
Mensualment fem sessions específiques pels pacients i les seves famílies amb el convenciment que un/a pacient que disposi d’informació de qualitat és més capaç d’afrontar els seus problemes de salut i millorar els resultats dels distints tipus de tractaments proposats. Setmanalment fem sessions de formació continuada pels membres de l’equip de la unitat i, periòdicament participem en les sessions que els centres d’atenció primària programen. Creiem fermament que tot allò que millori la relació entre tots els professionals que els atenen, ajuda a la millora dels resultats en salut i aquestes sessions ens aproximen a tots aportant un benefici general.
Les activitats de recerca ens fan possible fixar-nos fites altes que ens obliguen a millorar continuament, ens posen en contacte amb els millors professionals i els avenços més actuals i augmenten els nostres coneixements sobre aquestes malalties, fent possible millorar els nostres resultats en salut i  la qualitat de vida dels/ de les pacients als que atenem.
Aquesta web neix amb l’objectiu de facilitar-los l’accés a informació de qualitat, de potenciar el seu contacte no presencial amb nosaltres i, en conjunt, a contribuir a una millor atenció a un pacient progressivament més autosuficient al que volem ajudar amb els mitjans que la tecnologia posa al nostre abast.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Recuerda, tus comentarios 👍 me ayudan a mejorar, y a tí a consultar alguna duda. En mis textos, en las palabras técnicas, siempre intento poner un link que te lo explique, haz clic en la palabra y ya 😊

¿TIENES UN COMENTARIO PARA MI?