Acreditación Web de Interés Sanitario

jueves, 30 de septiembre de 2010

No és una malaltia somàtica

ORIGEN: http://www.plataformafamiliars.org/node/47


El nostre company Sergi Estanyol, membre de l'ACAF i de Dempeus, ens remet el link a l'entrevista al Dr. Fernández Solà i a la Dra. Cabrera, que us recomanem escoltar a continuació:

A arrel de la polèmica que va produir-se fa una setmana en el programa Via Lliure, de RAC1, sobre la Síndrome de Fatiga Crònica, l'ACAF va demanar a l'emissora un nou programa, com a "dret de rèplica", tot suggerint-los que convidessin a professionals experts en la malaltia. De seguida, la conductora del programa, Marta Cailà, va contestar-nos molt amablement i va comprometre's a la realització d'aquest nou programa.

Avui, en la primera part del programa, s'ha fet memòria de les desafortunades opinions que el seu col·laborador Josep Català, Doctor en Biologia Molecular i Enginyer Químic, va fer en el transcurs del programa, tot relacionant la Síndrome de Fatiga Crònica amb la Psiquiatria i qualificant-la de "transtorn somatomorf". Segons ell, estava assessorat per un psiquiatre de prestigi, del qual no va dir el nom.

Seguidament, han intervingut el Dr. Joaquim Fernández Solà, coordinador de la unitat de SFC de l'Hospital Clínic, i la Dra. Cecilia Cabrera, investigadora de l'IrsiCaixa. Per a totes aquelles persones que ens han estat preguntant sobre la possible implicació del retrovirus XMRV en la SFC, val la pena escoltar atentament les explicacions de la Dra. en Biologia Cecilia Cabrera, qui deixa clar que a dia d'avui no hi ha dades prou concloents sobre aquest tema, si bé és una línia d'investigació de molta importància.Tots dos convidats han coincidit a remarcar la falta d'interès que fins ara han mostrat governs i estaments internacionals per abordar d'una manera decidida aquestes patologies. Tanmateix, arreu del món hi ha diverses línies d'investigació com aquesta de l'IrsiCaixa i, poc a poc, la ciència segueix avançant en el coneixement d'aquesta i altres malalties relacionades.

A la part final del programa, davant una pregunta de la periodista Marta Cailà, el Dr. Fernández Solà ha assegurat que a dia d'avui les llistes d'espera segueixen estant entre els 2 i 3 anys per a una primera visita, la qual cosa confirma l'incompliment de la Resolució 203/VIII per part del Departament de Salut.

Podeu escoltar aquest programa en el següent enllaç: http://www.fileden.com/files/2010/9/26/2979533/Via_Lliure_SFC_XMRV.mp3

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Recuerda, tus comentarios 👍 me ayudan a mejorar, y a tí a consultar alguna duda. En mis textos, en las palabras técnicas, siempre intento poner un link que te lo explique, haz clic en la palabra y ya 😊

¿TIENES UN COMENTARIO PARA MI?