Acreditación Web de Interés Sanitario

miércoles, 3 de agosto de 2011

Malaties emergents i drets vulnerats

ORIGEN:

Encara els malalts afectats per la fibromiàlgia, la síndrome de fatiga crònica o les sqm, veuen com una i altre vegada se’ls nega la condició de persones suficientment malaltes, per reconèixer la incapacitat, perquè “el pacient no presenta


reduccions anatòmiques o funcionals”.

Dir que se’ls nega la condició de persones suficientment malaltes, no es cap exageració. No què va, si no “presenten alteracions funcionals ni anatòmiques”… no es considera que pateixin cap patologia, que els impedeixi treballar en les mateixes condicions que algú que gaudeix de salut plena.

I el dolor? un dolor infernal que viatja per tot el cos…això no és una alteració funcional?I el cansament exagerat, l’esgotament total…tampoc?

Lentament veiem com la crua realitat s’obre pas per sobre de la absurda negació de la realitat de la patologia que pateixen aquestes persones, i de tant en tant, veiem com des de el poder judicial, es reconeix l’existència real de les limitacions que imposen aquestes malalties a les persones afectades.

Enterrariem les acituts negacionistes, amb una campanya de sensibilització social, explicant que les persones afectades per aquestes malaties emergents son persones malaltes, que no es poden comparar amb les persones sanes a l’hora de veure si poden o no dur a terme una prestació laboral sense adaptació del lloc de treball.

Quedaria clar per tots els agents implicats en el seguiment i atenció d’aquestes persones que hi ha afectats que mai més podrán tornar a treballar?

Més informació :

http://recorta.com/c05252

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Recuerda, tus comentarios 👍 me ayudan a mejorar, y a tí a consultar alguna duda. En mis textos, en las palabras técnicas, siempre intento poner un link que te lo explique, haz clic en la palabra y ya 😊

¿TIENES UN COMENTARIO PARA MI?